Illat & ryhmät

hesetary

HeSeta järjestää monipuolista yhteisötoimintaa. Toiminta on pääosin kaikille avointa vapaa-ajan toimintaa, keskusteluilloista toiminnallisiin harrasteryhmiin ja kursseihin.

Suurin osa toiminnasta on avoimia keskusteluiltoja, joita ohjaavat HeSetan vapaaehtoiset sekä yhteisötyöntekijä. Toiminnan arvoja ovat yhdenvertaisuus, turvallisuus ja luottamuksellisuus. Näihin sitoutuvat kaikki toimintaan osallistuvat. Iltoihin osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista tai HeSetan jäsenyyttä. Ryhmät kokoontuvat pääsääntoisesti HeSetan tiloissa Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 C 4.krs, 00180 Helsinki, ellei toisin ole ilmoitettu. Lisätietoa toiminnasta näiltä sivuilta, iltojen ja ryhmien aikataulut Tapahtumakalenterista.

Nuorten toiminnasta Nuorten-sivuilla

For TOGETHER activities please CLICK HERE

 

 

Illat ja ryhmät

 

Naisten ilta on avoin keskusteluryhmä kaikille lesbo, bi- ja muille sateenkaareville naisille. Iltoihin osallistuvat naiset ovat kaikenikäisiä, parikymppisistä yli viisikymppisiin. Tapaamisissa on mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun eri aiheista sekä uusiin ihmisiin tutustumiseen. Tapaamisia vietetään kerran kuussa HeSetalla ja tämän lisäksi mahdollisia muita yhteisöllisiä tapaamisia ja vierailuja. Tulethan mieluusti tuoksutta, jotta myös tuoksuherkät viihtyvät tilassa. Syksyn 2018 tapaamiset: pe 5.10. ja pe 14.12. klo. 18.00-21.00.

 

KVV, eli “Kahden vähemmistön väki”, on eri tavalla vammaisten ja pitkäaikaissairaiden seksuaali- sekä sukupuolivähemmistöjen edustajien oma ryhmä, jossa voimme kohdata samankaltaisia ihmisiä ja jakaa kokemuksia elämästä kahdessa vähemmistössä. Ryhmä on avoin, voit osallistua silloin kun sinulle sopii. Ryhmän ohjaajana toimii Raila Riikonen, itsekin liikuntavammainen kvv-ihminen. Raila on ollut kvv-ryhmässä osallistujana ja vetäjänä ennenkin. Hän on kokemusasiantuntija ja työskentelee nykyään oman yrityksensä kautta seksuaalikasvattajana. Voit kysyä lisätietoja: ilonkipina(at)gmail.com tai 0440639863. TERVETULOA!

Syksyn 2018 tapaamiset ja teemat: To 30.8. klo 18-20: Kesän kuulumiset, syksyn suunnittelu & KVV:n historia. La 15.9. klo 14-16: Harrastukset & lemmikit. To 27.9. klo 18-20: Kipu, uni & jaksaminen. La 13.10. klo 14-16: Seksuaalisuus. To 25.10. klo 18-20: Deittailu & kumppanin löytäminen. La 10.11. klo 14-16: Elämän parhaat hetket? To 22.11. klo 18-20: Tulevaisuus. La 8.12. klo 14-16: Pikkujoulut.

 

Kirjoneulojat kerää koolle pääkaupunkiseudun pitsinnyplääjät ja puikonkilkuttajat! Kaikki sateenkaarevat henkilöt ovat tervetulleita värikkääseen porukkaamme ikään tai taitoihin katsomatta. Ei ole väliä, oletko jo vikkelä virkkaaja, meneekö lanka solmuun tai jos haluat verestää koulussa hankkimiasi taitoja. Vapaaehtoisohjaajalta saa opastusta tekniikassa ja muilta neulojilta voi ottaa vinkkejä. Ota hyvän mielen lisäksi omat puikot ja langat mukaan ja tule neulomaan kanssamme mukavan jutustelun ja kahvittelun ohessa! Tapaamiset pidetään kerran kuussa keskiviikkoisin klo. 18-20 – tervetuloa kaikki vanhat ja uudet! Syksyn 2018 tapaamiset: 15.8, 12.9, 10.10, 7.11 ja 12.12.

 

Viittova Sateenkaari on nimensä mukaisesti tarkoitettu viittomakielisille LHBTIQ-ihmisille ja heidän ystävilleen. Avointa keskustelua viittomakielellä, yhteistä ajanvietettä kahvin ja teen merkeissä. Kaikki viittomakieltä käyttävät ja osaavat (kuurot, codat, tulkit, tulkkiopiskelijat…) ovat tervetulleita sateenkaareviin tapaamisiin. Mukaan voi tuoda yhteistä syötävää kaikkien iloksi. Viittova Sateenkaari Facebookissa: www.facebook.com/viittovasateenkaari Viittova Sateenkaari on nyt tauolla.

 

 

 

 

MUIDEN TOIMIJOIDEN JÄRJESTÄMÄÄ SATEENKAAREVAA TOIMINTAA

 

Sateenkaariperheet

Sateenkaariperheiden Helsingin tiimiin saat yhteyden helsinki(at)sateenkaariperheet.fi
Helsingissä vertaistoimintaa järjestää lähes kymmenhenkinen tiimi. Joka tiistai on kello 10-12 perhekahvila. Kerran kuukaudessa on perhetapaaminen, alkutaipaleryhmä ja ruotsinkielinen perhekahvila. Koululaisperheille ja sukupuoltaan pohtivien lasten perheille suunnattua toimintaa on noin joka toinen kuukausi. Ajoittain tapaamisia vanhempana toimiville transihmisille, miehille, apilaperheille, uusperheille ja heteromuotoisessa suhteessa lapsia saaneille. Tutustu Sateenkaariperheiden toimintaan: www.sateenkaariperheet.fi/toimintaa-ja-tukea/vertaistoiminta

 

Perhesuhdekeskus

Perhesuhdekeskus yhteistyökumppaneineen järjestää monipuolista perhesuhteita tukevaa vertaistoimintaa. Perhesuhdekeskuksessa kokeillaan ja kehitetään uusia vertaistoiminnan muotoja niin pari- ja monisuhteiden, vanhempi-lapsisuhteiden kuin muidenkin sateenkaarevien perhesuhteiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Tutustu Perhesuhdekeskuksen toimintaan: www.perhesuhdekeskus.fi/vertaistoiminta

 

Transtukipiste

Transtukipisteen ryhmätoiminta on tarkoitettu kaikille sukupuoltaan pohtiville, transihmisille, intersukupuolisille ja heidän läheisilleen. Löydä oma ryhmäsi ja tule rohkeasti mukaan! Jos haluat kysyä tarkemmin ryhmistä, pohdit mikä ryhmä sopisi parhaiten juuri sinulle tai jos haluat ehdottaa uutta ryhmää, ole yhteydessä Transtukipisteen sosiaalipsykologiin tai muihin työntekijöihin. Tutustu Transtukipisteen toimintaan: www.transtukipiste.fi/transtukipisteen-ryhmat

 

Malkus

Malkuksen valtakunnalliseen tapahtumakalenteriin on listattu eri tahojen järjestämiä ensisijaisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja hengellisiä ja elämänkatsomuksellisia tapahtumia sekä muita hengellisen sateenkaariyhteisön tapahtumia aika- ja paikkatietoineen. Tutustu Helsingissä järjestettävään toimintaan täällä: www.malkus.fi/index.php/toiminta/paikkakunnat/helsinki