Illat & ryhmät

hesetary

HeSeta järjestää monipuolista yhteisötoimintaa. Toiminta on pääosin kaikille avointa vapaa-ajan toimintaa, keskustelu-illoista toiminnallisiin harrasteryhmiin ja kursseihin.

Suurin osa toiminnasta on avoimia keskusteluiltoja, joita ohjaavat HeSetan vapaaehtoiset sekä yhteisötyöntekijä. Toiminnan arvoja ovat yhdenvertaisuus, turvallisuus ja luottamuksellisuus. Näihin sitoutuvat kaikki toimintaan osallistuvat. Iltoihin osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista tai HeSetan jäsenyyttä. Ryhmät kokoontuvat pääsääntoisesti HeSetan tiloissa Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 C 4.krs, 00180 Helsinki, ellei toisin ole ilmoitettu. Lisätietoa toiminnasta näiltä sivuilta, iltojen ja ryhmien aikataulut Tapahtumakalenterista.

Nuorten toiminnasta Nuorten-sivuilla

For info and activities in english please CLICK HERE

 

 

Illat ja ryhmät

 

Naisten ilta on avoin keskusteluryhmä kaikille lesbo, bi- ja muille sateenkaareville naisille. Iltoihin osallistuvat naiset ovat kaikenikäisiä, parikymppisistä yli viisikymppisiin. Tapaamisissa on mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun eri aiheista sekä uusiin ihmisiin tutustumiseen. Tapaamisia vietetään kerran kuussa HeSetalla ja tämän lisäksi mahdollisia muita yhteisöllisiä tapaamisia ja vierailuja. Naisten illat pidetään kerran kuussa perjantaisin klo 18.30-21.00. Tulethan mieluusti tuoksutta, jotta myös tuoksuherkät viihtyvät tilassa!

KVV, eli “Kahden vähemmistön väki”, on eri tavalla vammaisten ja pitkäaikaissairaiden seksuaali- sekä sukupuolivähemmistöjen edustajien oma ryhmä, jossa voimme kohdata samankaltaisia ihmisiä ja jakaa kokemuksia elämästä kahdessa vähemmistössä. Ryhmä on avoin, voit osallistua silloin kun sinulle sopii. Ryhmän ohjaajana toimii Raila Riikonen, itsekin liikuntavammainen kvv-ihminen. Raila on ollut kvv-ryhmässä osallistujana ja vetäjänä ennenkin. Hän on kokemusasiantuntija ja työskentelee nykyään oman yrityksensä kautta seksuaalikasvattajana. Voit kysyä lisätietoja: ilonkipina(at)gmail.com tai 0440639863. Tapaamisten ajankohdat löydät Tapahtumalenteristamme, tervetuloa!

Kirjoneulojat kerää koolle pääkaupunkiseudun pitsinnyplääjät ja puikonkilkuttajat! Kaikki sateenkaarevat henkilöt ovat tervetulleita värikkääseen porukkaamme ikään tai taitoihin katsomatta. Ei ole väliä, oletko jo vikkelä virkkaaja, meneekö lanka solmuun tai jos haluat verestää koulussa hankkimiasi taitoja. Vapaaehtoisohjaajalta saa opastusta tekniikassa ja muilta neulojilta voi ottaa vinkkejä. Ota hyvän mielen lisäksi omat puikot ja langat mukaan ja tule neulomaan kanssamme mukavan jutustelun ja kahvittelun ohessa! Tapaamiset pidetään kerran kuussa keskiviikkoisin – tervetuloa kaikki vanhat ja uudet!

Malkus on on keskusteluryhmä hengellisistä, uskonnollisista ja elämänkatsomuksellisista asioista kiinnostuneille. Ryhmässä käy sekä erilaisiin kristillisiin uskonsuuntiin että muihin uskontokuntiin kuuluvia ihmisiä ja myös mihinkään uskontokuntaan kuulumattomia. Yhteistä oppia tai valmiita vastauksia kysymyksiin ei ole. Mitä tahansa saa pohtia ja kyseenalaistaakin ja jokaisen vakaumusta pyritään kunnioittamaan. Tavoitteena on, että kukin voi rakentaa maailmankuvaansa ja minäkuvaansa rauhassa ja ilman painostusta. Ryhmässä puhutaan sekä syvällisiä että kepeämpiä asioita. Yleensä keskustelun pohjana on ennalta sovittu teema, mutta teemattomiakin iltoja on. On tärkeää voida vaihtaa rauhassa kuulumisia teemalla tai ei. Ryhmässä käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Ryhmä kokoontuu kevät- ja syyskaudella parillisten viikkojen perjantaisin klo 19.00. Kokoontumispaikkana on Setan toimisto (Pasilanraitio 5, 2. krs). Kokoontumisten päivämäärät ja kunkin kokoontumiskerran teema on ilmoitettu HeSetan kalenterin lisäksi malkus.fi-sivuston kalenterissa, josta löytyy myös muuta aihepiiriin liittyvää toimintaa. Lisätietoja osoitteesta malkus (at) heseta.fi .

Malkus-ryhmän raamattupiirillä ei ole oikeaa oppia eikä oikeaa raamatunkäännöstä. Moninaisuus on tärkeää. Voit ottaa oman Raamatun mukaan, tarvittaessa niitä löytyy kirkolta. Kokoontumisten päivämäärät on ilmoitettu HeSetan kalenterin lisäksi malkus.fi-sivuston kalenterissa. Olet sydämellisesti tervetullut! Piirikokoontuu kolmen viikon välein torstaina klo 19.00-21.00 Alppilan kirkon pienessä salissa Kotkankatu 2, 2krs. Oikealle ovelle pääsee nousemalla kirkon Linnanmäen puoleiset portaat ylös. Esteettömästi kirkolle pääsee sen takaa, Hangonkadun kautta, myös Linnanmäen puolelta. Siellä olevasta portista pääsee aivan samalle yläpihalle ja ovelle kuin portaita pitkin tultaessa. Kirkon ovet sulkeutuvat klo 16.00. Joku meistä toimii oven avaajana klo 18.40 alkaen.Lisätietoja malkus(at)heseta.fi

Viittova Sateenkaari on nimensä mukaisesti tarkoitettu viittomakielisille LHBTIQ-ihmisille ja heidän ystävilleen. Avointa keskustelua viittomakielellä, yhteistä ajanvietettä kahvin ja teen merkeissä. Kaikki viittomakieltä käyttävät ja osaavat (kuurot, codat, tulkit, tulkkiopiskelijat…) ovat tervetulleita sateenkaareviin tapaamisiin! Mukaan voi tuoda yhteistä syötävää kaikkien iloksi. Viittova Sateenkaari Facebookissa: www.facebook.com/viittovasateenkaari