Illat & ryhmät

hesetary

HeSeta järjestää monipuolista yhteisötoimintaa. Toiminta on pääosin kaikille avointa vapaa-ajan toimintaa, keskusteluilloista toiminnallisiin harrasteryhmiin ja kursseihin.

Suurin osa toiminnasta on avoimia keskusteluiltoja, joita ohjaavat HeSetan vapaaehtoiset sekä yhteisötyöntekijä. Toiminnan arvoja ovat yhdenvertaisuus, turvallisuus ja luottamuksellisuus. Näihin sitoutuvat kaikki toimintaan osallistuvat. Iltoihin osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista tai HeSetan jäsenyyttä. Ryhmät kokoontuvat pääsääntoisesti HeSetan tiloissa Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 C 4.krs, 00180 Helsinki, ellei toisin ole ilmoitettu. Lisätietoa toiminnasta näiltä sivuilta, iltojen ja ryhmien aikataulut Tapahtumakalenterista.

Nuorten toiminnasta Nuorten-sivuilla

For TOGETHER activities please CLICK HERE

 

Illat ja ryhmät

 

Naisten ilta on avoin keskusteluryhmä kaikille lesbo, bi- ja muille sateenkaareville naisille. Iltoihin osallistuvat naiset ovat kaikenikäisiä, parikymppisistä yli viisikymppisiin. Tapaamisissa on mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun eri aiheista sekä uusiin ihmisiin tutustumiseen. Tapaamisia vietetään kerran kuussa HeSetalla ja tämän lisäksi mahdollisia muita yhteisöllisiä tapaamisia ja vierailuja. Tulethan mieluusti tuoksutta, jotta myös tuoksuherkät viihtyvät tilassa.

Kevään 2019 tapaamiset: pe 11.1., pe 8.3., pe 5.4. ja pe 3.5. klo. 18.00-21.00.

 

KVV, eli “Kahden vähemmistön väki”, on eri tavalla vammaisten ja pitkäaikaissairaiden seksuaali- sekä sukupuolivähemmistöjen edustajien oma ryhmä, jossa voimme kohdata samankaltaisia ihmisiä ja jakaa kokemuksia elämästä kahdessa vähemmistössä. Ryhmä on avoin, voit osallistua silloin kun sinulle sopii. Ryhmän ohjaajana toimii Raila Riikonen, itsekin liikuntavammainen kvv-ihminen. Raila on ollut kvv-ryhmässä osallistujana ja vetäjänä ennenkin. Hän on kokemusasiantuntija ja työskentelee nykyään oman yrityksensä kautta seksuaalikasvattajana. Voit kysyä lisätietoja: ilonkipina(at)gmail.com tai 0440639863. TERVETULOA!

Kevään 2019 tapaamiset klo. 18.00-20.00:

to 17.1. teema: lautapelit

to 7.2. teema: krooninen kipu

to 28.2. taiteen hyvinvointivaikutukset. Vieraana Mimosa Puumalainen, HeSeta:n vastaava yhteisötyöntekijä & ekspressiivinen taideterapeutti.

ma 18.3. Sun sukupuoli ei ole mun sukupuoli – ilta sukupuolesta ja omanlaisuudesta. Vieraana Juha Kilpiä, seksuaalipedagogi & HeSeta:n puheenjohtaja.

to 11.4. teema: seksuaalisuus

to 9.5. teema: lemmikkieläimet

ma 20.5. teema: mistä löytää kumppani?

 

Kirjoneulojat kerää koolle pääkaupunkiseudun pitsinnyplääjät ja puikonkilkuttajat! Kaikki sateenkaarevat henkilöt ovat tervetulleita värikkääseen porukkaamme ikään tai taitoihin katsomatta. Ei ole väliä, oletko jo vikkelä virkkaaja, meneekö lanka solmuun tai jos haluat verestää koulussa hankkimiasi taitoja. Vapaaehtoisohjaajalta saa opastusta tekniikassa ja muilta neulojilta voi ottaa vinkkejä. Ota hyvän mielen lisäksi omat puikot ja langat mukaan ja tule neulomaan kanssamme mukavan jutustelun ja kahvittelun ohessa! Tapaamiset pidetään kerran kuussa keskiviikkoisin klo. 18-20 – tervetuloa kaikki vanhat ja uudet!

Kevään 2019 tapaamiset: 9.1., 6.2., 6.3., 10.4., 8.5., ja 5.6. 

 

Toivetorstait ovat osa HeSetan avointa yhteisötoimintaa. Iltoihin ovat tervetulleita kaikki yli 20-vuotiaat sateenkaarevat henkilöt, jotka haluavat osallistua yhteisiin aktiviteetteihin ja tutustua toisiin, rennossa ja myönteisessä ilmapiirissä.

Toivetorstai-iltojen teemat ja aktiviteetit pyritään toteuttamaan osallistujien toiveiden ja kiinnostuksen kohteiden pohjalta. Tulevia toimintoja suunnitellaan ensimmäisen tapaamisen yhteydessä. Toiveita voi tästä huolimatta esittää myös ensimmäisen tapaamisen jälkeen.  

Toivetorstai-iltoja järjestetään noin kerran kuukaudessa, tarkemmat aikataulut löydät toimintakalenteristamme. Tapaamisten pääsääntöinen kieli on suomi. 

Kevään 2019 tapaamiset klo. 18.00-20.00: to 31.1, to 14.2., to 14.3., to 18.4., to 2.5. ja to 23.5.

 

Pride Up Your Friday -illat kokoavat yhteen yli 20-vuotiaita sateenkaarevia henkilöitä, jotka haluavat viettää aikaa hyvässä seurassa ja turvallisessa ympäristössä. Pride Up -iltoja järjestetään noin kerran kuukaudessa ja ne ovat osa HeSetan avointa yhteisötoimintaa. Pride Up -tapaamisissa painottuvat Queer-kulttuuri sekä siihen liittyvät erilaiset teemat ja aiheeseen liittyvät vierailijat. Pride Up -illat huipentuvat vuoden 2019 Helsinki Pride viikkoon.

Kevään 2019 tapaamiset klo. 18.30-21.00: pe 25.1., pe 22.2., pe 29.3., pe 26.4. ja pe 31.5. 

Pride Up Your Friday -evenings gather up 20+ year old LGBTIQ*-people who are looking to spend time together in good company and in a safe environment. Pride up -evenings are held approximately once a month and they are part of the open activities organised by HeSeta. They will involve visitors and different topics that touch various aspects of Queer-culture and history. The Pride Up-evenings culminate in the Helsinki Pride Week of the year 2019.

You can find further information about the meetings from our toimintakalenteri (Activity Calendar)

Spring 2019 meetings at 18.30-21.00: fri 25.1., fri 22.2., fir 29.3., fri 26.4. and fri 31.5. 

 

Viittova Sateenkaari on nimensä mukaisesti tarkoitettu viittomakielisille LHBTIQ-ihmisille ja heidän ystävilleen. Avointa keskustelua viittomakielellä, yhteistä ajanvietettä kahvin ja teen merkeissä. Kaikki viittomakieltä käyttävät ja osaavat (kuurot, codat, tulkit, tulkkiopiskelijat…) ovat tervetulleita sateenkaareviin tapaamisiin. Mukaan voi tuoda yhteistä syötävää kaikkien iloksi. Viittova Sateenkaari Facebookissa: www.facebook.com/viittovasateenkaari

Viittova Sateenkaari keväällä 2019. Tapaamiset HeSetan tiloissa klo. 14.00-17.00:

La 23.3. Teemana: Sateenkaari sanasto ja termit Suomessa ja kansainvälisessä kontekstissa. Vierailijana HeSetan koulutussuunnittelija Mona Heimonen. Luentoa varten on tilattu tulkit.

La 27.4. Teemana: Pride 2019

 

 

MUIDEN TOIMIJOIDEN JÄRJESTÄMÄÄ SATEENKAAREVAA TOIMINTAA

 

Sateenkaariperheet

Sateenkaariperheiden Helsingin tiimiin saat yhteyden helsinki(at)sateenkaariperheet.fi
Helsingissä vertaistoimintaa järjestää lähes kymmenhenkinen tiimi. Joka tiistai on kello 10-12 perhekahvila. Kerran kuukaudessa on perhetapaaminen, alkutaipaleryhmä ja ruotsinkielinen perhekahvila. Koululaisperheille ja sukupuoltaan pohtivien lasten perheille suunnattua toimintaa on noin joka toinen kuukausi. Ajoittain tapaamisia vanhempana toimiville transihmisille, miehille, apilaperheille, uusperheille ja heteromuotoisessa suhteessa lapsia saaneille. Tutustu Sateenkaariperheiden toimintaan: www.sateenkaariperheet.fi/toimintaa-ja-tukea/vertaistoiminta

 

Perhesuhdekeskus

Perhesuhdekeskus yhteistyökumppaneineen järjestää monipuolista perhesuhteita tukevaa vertaistoimintaa. Perhesuhdekeskuksessa kokeillaan ja kehitetään uusia vertaistoiminnan muotoja niin pari- ja monisuhteiden, vanhempi-lapsisuhteiden kuin muidenkin sateenkaarevien perhesuhteiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Tutustu Perhesuhdekeskuksen toimintaan: www.perhesuhdekeskus.fi/vertaistoiminta

 

Transtukipiste

Transtukipisteen ryhmätoiminta on tarkoitettu kaikille sukupuoltaan pohtiville, transihmisille, intersukupuolisille ja heidän läheisilleen. Löydä oma ryhmäsi ja tule rohkeasti mukaan! Jos haluat kysyä tarkemmin ryhmistä, pohdit mikä ryhmä sopisi parhaiten juuri sinulle tai jos haluat ehdottaa uutta ryhmää, ole yhteydessä Transtukipisteen sosiaalipsykologiin tai muihin työntekijöihin. Tutustu Transtukipisteen toimintaan: www.transtukipiste.fi/transtukipisteen-ryhmat

 

Malkus

Malkuksen valtakunnalliseen tapahtumakalenteriin on listattu eri tahojen järjestämiä ensisijaisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja hengellisiä ja elämänkatsomuksellisia tapahtumia sekä muita hengellisen sateenkaariyhteisön tapahtumia aika- ja paikkatietoineen. Tutustu Helsingissä järjestettävään toimintaan täällä: www.malkus.fi/index.php/toiminta/paikkakunnat/helsinki