Tukea & neuvoja

HeSetan toiminta tarjoaa vertaistuellista ajanviettoa ja keskusteluja, joista voi myös löytää näkökulmia ja voimavaroja mieltä askarruttaviin asioihin. Lue lisää tietoa HeSetan toiminnasta sivulta Toimintaa.

Sateenkaarierityisestä neuvontaa ja tietoa pääkaupunkiseudulla toteutettavasta vertaistuellisesta toiminnasta puhelimitse tiistaisin klo 14-15 HeSetan toiminnanjohtaja Aarolta numerosta 0451210026,

Voit ottaa luottamuksellisesti yhteyttä pohtiessasi henkilökohtaisia asioita, keskustellaksesi vaikka siitä kuinka “tulla kaapista” läheisille, tai jos sinua kiinnostaa HeSetan toiminta ja muihin nuoriin tutustuminen avoimessa ja sateenkaarevassa ilmapiirissä. Voit ottaa yhteyttä jutellaksesi mistä tahansa asiasta luottamuksellisesti; usein asioista puhuminen tuo uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia. HeSetalla on hyvät verkostot sateenkaarevan toiminnan ja avun piiriin.

 

Alta löydät HeSetan yhteistyökumppaneita ja muita toimijoita, joita voimme suositella tilanteeseen, jossa luotettavan ulkopuolisen keskusteluapu ja ammatillinen osaaminen voisi olla sinulle hyödyksi:

 

SINUIKSI TUKI- JA NEUVONTAPALVELU

Palvelussa voit kysyä mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta oman tai läheisen seksuaaliseen suuntautumiseen (mm. a-, bi-, homo- ja panseksuaalisuuteen tai lesbouteen) ja sukupuolen moninaisuuteen (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuuteen, transvestisuuteen, gender- tai queer-identiteettiin) liittyvistä kysymyksistä kuten sosiaalisista paineista, vertaisuudesta, seurustelun aloittamisesta, kaapista ulostulosta, parisuhde-, perhe- ja työelämästä, ikääntymisestä, yksinäisyydestä, eheyttämisestä, vihapuheesta, kiusaamisesta tai muista syrjintäkokemuksista.

Sinuiksi puhelin- ja verkkopalvelusta saat tukea seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä kysymyksissä maanantaisin ja torstaisin klo 19-21 numerosta 044 300 2355

 

TRANSTUKIPISTE 

Transtukipiste tuottaa psykososiaalisia tukipalveluja transihmisille ja heidän läheisilleen sekä toimii sukupuolen monimuotoisuuden asiantuntijana. Palvelut on tarkoitettu kaiken ikäisille sukupuolivähemmistöön kuuluville, sukupuoltaan pohtiville ja heidän läheisilleen. Transtukipiste tarjoaa sekä maksutonta ammatillista keskusteluapua että vertaistukea. Yhteystiedot: Pasilanraitio 5 00240 Helsinki

Eepu Autere
Transtukipisteen sosiaalipsykologi/ puh. 050 303 1522 (puhelinaika torstaisin klo 15.15-17) /eepu.autere[at]seta.fi

Miska Salakka
Transtukipisteen palveluohjaaja / puh. 050 371 68 99 (puhelinaika keskiviikkoisin klo 14–16) / miska.salakka[at]seta.fi

 

PERHESUHDEKESKUS

Pohdituttaako sinua jokin perhesuhteessasi? Onko jokin pielessä tai onko sinulla huoli siitä, miten perhesuhteesi voi? Perhesuhdekeskuksen puhelinpalvelu tarjoaa tukea kaikkiin sateenkaari-ihmisten perhe- ja läheissuhteisiin. Olitpa itse sateenkaari-ihminen tai sateenkaari-ihmisen vanhempi, puoliso, sisarus, lapsi tai muu läheinen, voit keskustella tilanteesta perhetyöntekijämme kanssa. Perhe- ja paripsykoterapeutti Terhi Väisänen on tavoitettavissa palvelunumerosta 050 444 4446 maanantaisin klo. 15–17 ja perjantaisin klo. 8–10.

 

SEXPO 

Neuvontapuhelin on valtakunnallinen eli voit soittaa mistä päin Suomea tahansa. Puhelu on soittajalle täysin ilmainen.

Voit keskustella nimettömänä ammatti-ihmisen kanssa mieltäsi askarruttavista asioista seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. Neuvontapuhelimessa päivystää koulutettu seksuaalineuvoja tai -terapeutti. Palvelua voivat hyödyntää myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiset, jotka kohtaavat työssään aihepiiriin liittyviä kysymyksiä.

Puhelinneuvonta palvelee numerossa 0800-90044. Katso tarkemmat päivystysajat täältä.

 

HIVPOINT/MIESTEN KESKEN TURVALLISESTI

Hivpoint ja Miesten kesken turvallisesti (MKT) -työ neuvoo kaikissa hiviin, aidsiin, turvaseksiin sekä miesten väliseen seksiin liittyvissä kysymyksissä. Hivpointin puhelinpäivystyksen neuvonta ja ajanvaraus palvelee numerossa 0207 465 705 maanantaista torstaisin klo 10–15.30.  Hivpointin työntekijöiden henk. koht. yhteystiedot löytyvät nettisivuiltamme: http://hivpoint.fi/hiv-point/yhteystiedot/

Voit lähettää MKT-työn työntekijöille nettineuvonnan kautta kysymyksiä. Työntekijät voit tavoittaa myös koodi.net -chatista keskiviikkoisin klo 13.30-14.30 ja klo 15.00-16.00 sekä joka kuun 1. lauantaina klo 19.30-21 ja 21.30-23.

 

POSITIIVISET RY 

Positiiviset ry on vuonna 1989 perustettu hiv-tartunnan saaneiden ja heidän läheistensä vertaistuki- ja edunvalvontajärjestö sekä ainoa hiv-tartunnan saaneiden ja aidsia sairastavien potilasjärjestö Suomessa.  Tukikeskusteluissa sinulla on mahdollisuus kahdenkeskisiin keskusteluihin Positiiviset ry:n työntekijän kanssa. Voit keskustella joko puhelimitse tai sopia henkilökohtaisen tapaamisen.
Puh. (09) 692 5441 Malminkatu 24, 00100 Helsinki
aukioloajat ma-pe klo. 9–16, positiiviset@positiiviset.fi

Poikien Talo www.poikientalo.fi

Poikien Talo on turvallinen tila sinulle, 10-28 -vuotias poika ja nuori mies. Voit tulla juttelemaan meille ihan mistä tahansa asiasta, joka mietityttää sinua. Poikien Talossa sinua kuunnellaan ja voit pohtia omaan elämääsi liittyviä asioita yhdessä luotettavan aikuisen kanssa. Kaikki työntekijämme ovat miehiä ja meillä on vaitiolovelvollisuus.Poikien Talo on syrjintä- ja kiusaamisvapaa alue. Poikien Talolla kohdellaan kaikkia yhdenvertaisesti ja kunnioittavasti riippumatta kulttuurisesta, etnisestä ja sosiaalisesta taustasta, uskonnosta, mielipiteestä, seksuaalisesta suuntautumisesta, terveydentilasta ja vammaisuudesta/vammattomuudesta

Tyttöjen Talo www.tyttojentalo.fi

Olemme täällä juuri sinua varten 10-28-vuotias tyttö tai nuori nainen. Löydät varmasti juuri sinulle sopivia juttuja, puuhastelua, tukea ja apua vaikeuksiin ja pohdintoihin. Mahdollisuuksia osallistua Tyttöjen Talon toimintaa on monia. Voit tulla paikanpäälle, astua ovesta sisään, rauhoittua kaikesta hälinästä ja nauttia tunnelmasta.

Voit oleilla, osallistua erilaisiin ryhmiin, tutustua talon aikuisten ja tyttöjen kanssa tai viettää hetken vain itsellesi. Valitse mitä Tyttöjen Talo voi juuri sinulle tarjota. Kuuntelemme sinua ja vaihdamme mielellämme kokemuksia, ajatuksia tyttöydestä, naiseudesta, elämästä ja kaikista ihmetyksistä maan ja taivaan välillä. Täällä on mahdollisuus kohdata kaiken ikäisiä, näköisiä, monenlaisia tyttöjä ja naisia. Täällä voit olla juuri sinä ja sinulle on tilaa pohtia kuka olet.

SOS-kriisikeskus www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/

Nopeaa kriisiapua ja varhaiskuntoutumista, matalan kynnyksen apua: mm. neuvontaa ja ohjausta, psykososiaalista tukea, ryhmätoimintaa. Lähtökohta on asiakkaan kokema kriisi tai vaikea elämäntilanne. Yhteyttä voi ottaa nimettömästi ja ilman lähetettä. Yhteystiedot: Valtakunnallinen kriisipuhelin: 01019 5202. Kriisivastaanotto (09) 4135 0510.

Crisis service for foreigners (09) 4135 0501

Varhaiskuntoutus, kurssit ja ryhmät (09) 61551 706, sähköposti: kuntoutus[at]mielenterveysseura.fi

SOS-kriisikeskuksen toimisto (09) 4135 0510. Os. Maistraatinportti 4 A, 4. Krs, 00240 Helsinki

Tukinet www.tukinet.fi

Netissä toimiva kriisikeskus. Maksutonta henkilökohtaista tukea, erilaisia keskusteluryhmiä ja tietoa.

Etelän-SYLI ry www.etelansyli.fi

Tietoa, neuvontaa ja vertaistukea syömishäiriötä sairastaville ja heidän läheisilleen. Vertaistukiryhmiä, luentoja, virkistystoimintaa, tukea sekä puhelimitse että sähköpostitse. Yhteystiedot: info[at]etelansyli.fi,

Nuorten Turvatalo www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta

Annamme apua ja tukea kaikenlaisissa pulma- ja kriisitilanteissa. Nuorten turvatalot ovat avoinna joka päivä illasta aamuun. Nuorten turvatalot on tarkoitettu 12-19-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen. Nuorten turvatalolta löytyy aina puolueeton aikuinen, jolle voit puhua mikäli asiasi eivät tunnu olevan parhain päin. Tarvittaessa voimme tarjota myös väliaikaisen yöpymispaikan. Nuorten turvatalojen palvelut ovat ilmaisia. Nuori tai perhe voi hakeutua tai soittaa  turvataloon ilman lähetettä ja ajanvarausta talojen aukioloaikoina. Arkisin Nuorten turvatalon työntekijän tavoittaa puhelimitse myös päiväaikaan. Yhteystiedot löydät sivuilta alempaa. Olet tervetullut Nuorten turvataloon!