Toimintaa

roller-coaster-1209490__340

HeSetan nuorten toiminta on avointa kaikille nuorille. Mukaan voit tulla ilman ilmoittautumista eikä aktiivinenkaan osallistuminenkaan vaadi HeSetan jäsenyyttä. Alla on listattuna HeSetan sateenkaarevan nuorisotoiminnan lisäksi myös muita pääkaupunkiseudun tapahtumia ja tapaamisia.

Tervetuloa mukaan!

 

Happi Priden keskiviikot

Happi Priden keskiviikot on tapaamis- ja oleskelupaikka 16-25 -vuotiaille nuorille, moninaisuus mielessä ja itsensä määrittelyä tai -määrittelemättömyyttä kunnioittaen. Keskiviikkoisin tapaamme klo. 17-20, Nuorten toimintakeskus Hapen toisessa kerroksessa olevassa nuorten sateenkaarevassa tilassa.  Tilan nimi on Happi Pride. Tapaamisessa voit nauttia kupillisen kahvia tai teetä, nauttia tarjoiluista, tehdä läksyjä, osallistua ohjattuun toimintaan, jutella tuttujen kanssa ja tutustua uusiin ihmisiin tai ihan vaan hengailla. Happi Priden keskiviikkojen kulkua ohjaavat Helsingin kaupungin nuorisotyöntekijät yhdessä HeSetan yhteisötyöntekijän ja vapaaehtoisten kanssa.

Ohjelmaa ja sisältöä kehitetään yhdessä nuorten ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa. Vierailijoita, teemailtoja ja tapahtumia järjestetään toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan.

Ajankohtaiset ohjelmatiedot selviävät Happi Pride:n FB:sta ja Instagramista: @happipride

 

Happi Priden perjantait 

Happi Priden nuorten tapaamiset ovat vapaamuotoisia ja tapaamisten kulkua ohjaa Helsingin kaupungin nuorisotyöntekijät yhdessä HeSetan yhteisötyöntekijän ja vapaaehtoisten kanssa. Nuorten illoissa ei tarvitse sanoa mitään mikäli ei halua, osallistua voi itselleen sopivalla tavalla. Tapana on pitää esittäytymis- ja kuulumiskierros iltojen alussa, jolloin jokainen voi kertoa itsestään muutamalla sanalla. Rennon oleskelun ohella keskustellaan ajankohtaisista asioista, viikon tapahtumista tai jostain nuoria koskevasta asiasta. Tapaamisissa on vaihtelevat sisällöt. Syksyn kerroille on suunnitelmissa teemalliset keskustelut, toiminnalliset harjoitteet, vierailijoita sekä mahdollisesti leffoja.

Tapaamisiin osallistuu eri-ikäisiä nuoria monenlaisilla eri elämänkokemuksilla, joten keskusteluista saa usein uusia näkökulmia, neuvoja ja vinkkejä mieltä askarruttaviin asioihin.

Nuorten tapaaminen 13-17 -vuotiaille perjantaisin klo. 16.00-19.00, katso tapahtumakalenterista.

Nuorten aikuisten tapaaminen 18-25-vuotiaille perjantaisin klo. 19.30-22.00, katso tapahtumakalenterista.

Keväällä 2019 Happi Priden Keskiviikot, Perjantait: Nuorten tapaamiset ja Nuorten aikuisten tapaamiset sekä Speciaali Lauantait (joka kuun 1. lauantai klo. 16-20.30) pidetään Nuorten toimintakeskus Hapessa (Sörnäisten rantatie 31, 2. krs). Tarkemmat teemat selviävät Happi Pride:n FB:sta ja Instagramista: @happipride

 

Uusien illat Happi Pridessä

Tervetuloa kaikille uusille nuorille. Illan aikana voi tutustua toimintaan, ohjaajiin ja tiloihin. Happi Priden toimintaan voit tulla mukaan milloin vain muulloinkin, mikäli et pääse paikalle uusien iltaan.

13-17 v. klo. 16.30-18.00

18-25 v. klo. 18.30-20.00

Keväällä 2019 seuraavina tiistaina: 2.4. ja 7.5.

 

Gaymers’ Night  

Gaymers’ Night on sunnuntaisin klo. 16.00-21.00 järjestettävä avoin peli-ilta 16–25-vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville ja heidän ystävilleen. Illoissa pelataan PC-, konsoli- sekä lautapelejä. Illat on tarkoitettu peliharrastajille ja niiden aikana keskitytään omatoimiseen pelaamiseen yksin tai yhdessä, sateenkaarevassa seurassa. Tilasta löytyy tehokkaita PC-koneita joihin on asennettu laaja kirjo pelejä. Lisäksi konsoleita ja lautapelejä monipuolisella pelivalikoimalla. Mukaan pelailemaan voi tulla milloin vain pitkin iltaa. Iltoja pyörittävät vapaaehtoiset nuoret.

Osoite: Kylänvanhimmantie 25 (Score-kilpapelikeskus). Sisään pääsee talon päädyssä olevasta H-ovesta. Lisätietoja Gaymers’in Instagramista @gaymersnight tai kotisivulta.

 

Sateenkaarevaa toimintaa pääkaupunkiseudulla:

 

Espoon nuorisotila Kirjava

Kirjava on sateenkaareville nuorille suunnattu oma nuorisotila Espoon Leppävaarassa (Lintuvaarantie 2, 4 krs). Nuorisotila Kirjava on avoinna tiistaisin klo. 17.30-20.30 (16-25-vuotiaille) helmikuussa 2019. Perjantaisin tehdään Espoosta retket Happi Prideen: 8.2. ja 22.2. klo. 18.00 lähtö (18-25-vuotiaille) ja 15.2. klo. 15.00 lähtö (13-17-vuotiaille). Viimeistä Kirjava-iltaa vietetään pe 1.3. (kaiken ikäiset), jonka jälkeen Kirjava sulkee ovensa. Iltojen aikana paikalla on Espoon nuorisopalveluiden tai seurakunnan nuorisotyöntekijöitä ja HeSetan yhteisötyöntekijä. Ajankohtaiset tiedot illoista ja tapahtumista löytdät Kirjavan fb-sivulta.

Vantaan Sateenakaarevat illat

Vantaan Tikkurilassa järjestetään sateenkaarevia nuorten iltoja 13-20 -vuotiaille nuorille kolmesti kuussa torstaisin klo 17-20. Tapaamispaikkana on nuorisotila Tonttula osoitteessa Ratatie 2. Iltoja ohjaavat Vantaan kaupungin nuorisotyöntekijät. Rennon oleskelun, pelailun, kokkailun ja leffailtojen lisäksi nuorten illoissa keskustellaan nuorille tärkeistä aiheista. Nuorten illoissa ei kuitenkaan tarvitse sanoa mitään mikäli ei halua, osallistua voi itselleen sopivalla tavalla. Ajankohtaisimmat tiedot ja torstai tapaamisten päivämäärät löytyvät Instagramista: @sateenkaarevat_vantaa

Sateenkaarevat tapaamiset Hyvinkäällä

Hyvinkäällä kokoontuu n. 13-25-vuotiaille seksuaalista tai sukupuolista identiteettiään pohtiville nuorille suunnattu avoin ryhmä tiistaisin klo. 17-20.  Sateenkaarevat kokoontuu nuorisotalo Sillassa (Solbonkatu 1). Ryhmään saapuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista ja jokainen on tervetullut paikalle juuri sellaisena kuin on. Viikoittaisissa tapaamisissa on monipuolista ohjelmaa, jonka sisältöön nuoret saavat  vaikuttaa itse. Kerrat sisältävät yleistä keskustelua, yhdessäoloa, teetä sekä yhdessä ryhmänä toimimista. Vaihtelevina teemoina on  esimerkiksi pelailua, leipomista, askartelua sekä tehtäviä yksin tai  porukalla. Lisätietoa sähköpostitse: jenni.lappalainen@hyvinkaa.fi tai ryhmän facebook-sivulta: fb-sivulta.

HBTIQ-ungdomsgruppen i Helsingfors

Vi träffas i Happi! Gruppen består av ca 10 personer så alla nya är varmt välkomna med! Vill du veta mer maila kontaktperson nicole.stambej(at)hel.fi eller ring henne på 040 662 3913. Nicole arbetar på Helsingfors stads ungdomscentral. Per mail får du veta kommande träfftider.