Illat, ryhmät & kurssit

hesetary

HeSeta järjestää monipuolista yhteisötoimintaa. Toiminta on pääosin kaikille avointa vapaa-ajan toimintaa, keskustelu-illoista toiminnallisiin harrasteryhmiin ja kursseihin.

Suurin osa toiminnasta on avoimia keskusteluiltoja, joita ohjaa vapaaehtoiset ryhmänohjaajat. Toiminnan arvoja ovat yhdenvertaisuus, turvallisuus ja luottamuksellisuus. Näihin sitoutuvat kaikki toimintaan osallistuvat. Iltoihin osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista tai HeSetan jäsenyyttä. Ryhmät kokoontuvat pääsääntoisesti HeSetan tiloissa Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 C 4.krs, 00180 Helsinki, ellei toisin ole ilmoitettu. Lisätietoa toiminnasta näiltä sivuilta, aikataulut Tapahtumakalenterista.

Nuorten toiminnasta Nuorten-sivuilla

For info and activities in english please CLICK HERE

Kaikissa yhteisötoimintaamme liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä myös maru(at)heseta.fi

Nuoret

HeSeta järjestää monipuolista nuorisotoimintaa vapaamuotoisisista illavietoista toiminnallisiin ryhmiin, koulutustoimintaan ja tapahtumiin kuten kesän Nuorten Pride! Lue lisää HeSetan ja muiden Sateenkaarevaa nuorisotoimintaa tuottavien toiminnasta sivulta www.heseta.fi/nuoret

 

Illat ja ryhmät

Naisten ilta on avoin keskusteluryhmä kaikille lesbo, bi- ja muille sateenkaareville naisille. Iltoihin osallistuvat naiset ovat kaikenikäisiä, parikymppisistä yli viisikymppisiin. Tapaamisissa on mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun aiheesta kuin aiheesta sekä uusiin ihmisiin tutustumiseen. Uutta porukkaa tulee säännöllisesti, joten rohkeasti mukaan! Ryhmä kokoontuu parillisten viikkojen perjantaisin 13.1. alkaen klo 18.30-21.00.

Pinkki Perjantai on kaikki sateenkaarevat ja sateenkaarevasti ajattelevat kokoava aikuisten keskusteluryhmä perjantai-iltojen iloksi. Illat ovat vapaamuotoisia, hyvään ja avoimeen keskusteluun kannustavia tapaamisia, painottaen mukavaa oleskelua. Tervetuloa nauttimaan Pinkistä Perjantaista!

KVV, eli “Kahden vähemmistön väki”, on eri tavalla vammaisten ja pitkäaikaissairaiden seksuaali- sekä sukupuolivähemmistöjen edustajien oma ryhmä, jossa voimme kohdata samankaltaisia ihmisiä ja jakaa kokemuksia elämästä kahdessa vähemmistössä. Ryhmä on avoin, voit osallistua silloin kun sinulle sopii.

Ryhmän vetäjänä toimii Raila Riikonen, itsekin liikuntavammainen kvv-ihminen. Raila on ollut kvv-ryhmässä osallistujana ja vetäjänä ennenkin. Hän on kokemusasiantuntija ja työskentelee nykyään oman yrityksensä kautta seksuaalikasvattajana. Voit kysyä lisätietoja: ilonkipina(at)gmail.com tai 0440639863. Tervetuloa!

Kirjoneulojat kerää koolle pääkaupunkiseudun pitsinnyplääjät ja puikonkilkuttajat! Kaikki sateenkaarevat henkilöt ovat tervetulleita värikkääseen porukkaamme ikään tai taitoihin katsomatta. Ei ole väliä, oletko jo vikkelä virkkaaja, meneekö lanka solmuun tai jos haluat verestää koulussa hankkimiasi taitoja. Ryhmänohjaajalta saa opastusta tekniikassa ja muilta neulojilta voi ottaa vinkkejä. Ota hyvän mielen lisäksi omat puikot ja langat mukaan ja tule neulomaan kanssamme mukavan jutustelun ja kahvittelun ohessa! Huhtikuun Kirjoneulojissa 12.4. värkkäämme pääsiäisaiheisia koristeita Arnen ja Carlosin innoittamana! Paikan päältä löytyy puikkoja, neulontaohjeita (Pääsiäiskoristeet, Arne & Carlos -kirja), lankoja ja vanua munien ja pupujen täytteeksi. Ryhmäläisiltä saa myös tarvittaessa teknistä apua. Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet!

Aseksuaalien illat ovat tarkoitettu vertaistuelliseksi keskusteluryhmäksi henkilöille, jotka kokevat olevansa aseksuaalisuuden spektriin tai miettivät, voisiko kyseiset identiteetit kuvata heitä, sekä heidän läheisilleen.  Tarjolla lämmintä ja vähemmän lämmintä juomista sekä pientä purtavaa. Mutta olennaisimmin kuitenkin toki perinteisesti hyvää keskustelua aseksuaalisuudesta ja aseksuaalisuuden vierestä. Lue toimijoiden kirjoitus teemasta: www.heseta.fi/aseksuaalisuudesta

Transforces on sukupuolen moninaisuuden ja transasian puolesta puhuva ja toimiva aktivistiryhmä. Tavoitteenamme on transnäkyvyyden -ja hyvinvoinnin lisääminen sekä yhteiskunta, joka ymmärtää ja kohtaa sukupuolen moninaisuutta kunnioittavasti ja sensitiivisesti. Ryhmämme on jatkuvasti avoin uusille ihmisille ja sitoutumisen aste on jokaisen itse päätettävissä. Tapaamisissa ideoidaan toimintaa sekä tehdään yhdessä ryhmän jäsenten toivomia asioita. Tapaamisiin sisältyy myös jakamista sekä vertaisuutta ja se on turvallisen tilan ja yhteisöllisen tekemisen muoto. Syksyllä 2015 kuvasimme sukupuolen moninaisuutta juhlivan kalenterin. Keväällä 2016 teemme esitystaidetta Suvilahteen. Unohtamatta katutaidetta, vaateswappeja, jakamista, liittolaisuutta ja toisillemme läsnäolemista. Seuraava tapaaminen klo 18.30-20 torstaina 24.11., Leffailta; Jack in the Land of Transpinays Tapaamisia koordinoi Maru Hietala, jolle voit lähettää viestiä tapaamisiin liittyen osoitteeseen community@transforces.fi. Lisää tietoa Transforces-jengistä löydät osoitteesta www.transforces.fi

Malkus on on keskusteluryhmä hengellisistä, uskonnollisista ja elämänkatsomuksellisista asioista kiinnostuneille. Ryhmässä käy sekä erilaisiin kristillisiin uskonsuuntiin että muihin uskontokuntiin kuuluvia ihmisiä ja myös mihinkään uskontokuntaan kuulumattomia. Yhteistä oppia tai valmiita vastauksia kysymyksiin ei ole. Mitä tahansa saa pohtia ja kyseenalaistaakin ja jokaisen vakaumusta pyritään kunnioittamaan. Tavoitteena on, että kukin voi rakentaa maailmankuvaansa ja minäkuvaansa rauhassa ja ilman painostusta. Ryhmässä puhutaan sekä syvällisiä että kepeämpiä asioita. Yleensä keskustelun pohjana on ennalta sovittu teema, mutta teemattomiakin iltoja on. On tärkeää voida vaihtaa rauhassa kuulumisia teemalla tai ei. Ryhmässä käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Ryhmä kokoontuu kevät- ja syyskaudella parillisten viikkojen perjantaisin klo 19.00. Kokoontumispaikkana on Setan toimisto (Pasilanraitio 5, 2. krs). Kokoontumisten päivämäärät ja kunkin kokoontumiskerran teema on ilmoitettu HeSetan kalenterin lisäksi malkus.fi-sivuston kalenterissa, josta löytyy myös muuta aihepiiriin liittyvää toimintaa. Lisätietoja osoitteesta malkus (at) heseta.fi .

Malkus-ryhmän raamattupiirillä ei ole oikeaa oppia eikä oikeaa raamatunkäännöstä. Moninaisuus on tärkeää. Voit ottaa oman Raamatun mukaan, tarvittaessa niitä löytyy kirkolta. Kokoontumisten päivämäärät on ilmoitettu HeSetan kalenterin lisäksi malkus.fi-sivuston kalenterissa. Olet sydämellisesti tervetullut! Piirikokoontuu kolmen viikon välein torstaina klo 19.00-21.00 Alppilan kirkon pienessä salissa Kotkankatu 2, 2krs. Oikealle ovelle pääsee nousemalla kirkon Linnanmäen puoleiset portaat ylös. Esteettömästi kirkolle pääsee sen takaa, Hangonkadun kautta, myös Linnanmäen puolelta. Siellä olevasta portista pääsee aivan samalle yläpihalle ja ovelle kuin portaita pitkin tultaessa. Kirkon ovet sulkeutuvat klo 16.00. Joku meistä toimii oven avaajana klo 18.40 alkaen.Lisätietoja malkus(at)heseta.fi

Viittova Sateenkaari on nimensä mukaisesti tarkoitettu viittomakielisille LHBTIQ-ihmisille ja heidän ystävilleen. Avointa keskustelua viittomakielellä, yhteistä ajanvietettä kahvin ja teen merkeissä. Kaikki viittomakieltä käyttävät ja osaavat (kuurot, codat, tulkit, tulkkiopiskelijat…) ovat tervetulleita sateenkaareviin tapaamisiin! Mukaan voi tuoda yhteistä syötävää kaikkien iloksi. Viittova Sateenkaari Facebookissa: www.facebook.com/viittovasateenkaari