Tukea&neuvoja

 

HeSetan toiminta tarjoaa vertaistuellista ajanviettoa ja keskusteluja, joista voi myös löytää näkökulmia ja voimavaroja mieltä askarruttaviin asioihin. Lue lisää tietoa HeSetan toiminnasta sivulta Toimintaa.  HeSetan toimintaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä HeSetan sosiaalityöntekijään, jonka tavoitat parhaiten numerosta 045 121 0026. Voit tarvittaessa jättää soittopyynnön tai lähettää sähköpostia osoitteeseen aaro.horsma[at]heseta.fi. Tutustuthan myös alla olevan Sinuiksi-tukipalvelun palveluihin!

Sinuiksi_banneri_250x250 (1)

Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi www.sinuiksi.fi

Sinuiksi-palvelussa voit kysyä mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta oman tai läheisen seksuaaliseen suuntautumiseen (mm. a-, bi-, homo- ja panseksuaalisuuteen tai lesbouteen) ja sukupuolen moninaisuuteen (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuuteen, transvestisuuteen, gender- tai queer-identiteettiin) liittyvistä kysymyksistä kuten sosiaalisista paineista, vertaisuudesta, seurustelun aloittamisesta, kaapista ulostulosta, parisuhde-, perhe- ja työelämästä, ikääntymisestä, yksinäisyydestä, eheyttämisestä, vihapuheesta, kiusaamisesta tai muista syrjintäkokemuksista.

Puhelin- ja verkkopalvelusta saat tukea seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Voit soittaa numeroon 044 300 2355 maanantaisin ja torstaisin klo 19-21.

Hankkeen kotisivuilta voit myös lähettää verkon kautta kysymyksen vastattavaksi koska tahansa, sekä lukea muita kysymyksiä ja vastauksia.

 

Transtukipiste www.transtukipiste.fi

Transtukipiste tuottaa psykososiaalisia tukipalveluja transihmisille ja heidän läheisilleen sekä toimii sukupuolen monimuotoisuuden asiantuntijana. Palvelut on tarkoitettu kaiken ikäisille sukupuolivähemmistöön kuuluville, sukupuoltaan pohtiville ja heidän läheisilleen. Transtukipiste tarjoaa sekä maksutonta ammatillista keskusteluapua että vertaistukea. Yhteystiedot: Pasilanraitio 5 00240 Helsinki

Maarit Huuska , Transtukipisteen johtava sosiaalityöntekijä, puh. 050 913 3278 (ti 14-16), sähköposti: maarit.huuska@seta.fi Eepu  Autere, Transtukipisteen sosiaalipsykologi, puh. (09) 6812 5842 (ke 14-16), sähköposti: eepu.autere@seta.fi

 

SEXPO www.sexpo.fi

Puhelinneuvonta palvelee numerossa 0800-90044 tiistaisin klo 16-18, torstaisin 18-20 ja lauantaisin klo 14-16

Neuvontapuhelin on valtakunnallinen eli voit soittaa mistä päin Suomea tahansa. Puhelu on soittajalle täysin ilmainen.

Voit keskustella nimettömänä ammatti-ihmisen kanssa mieltäsi askarruttavista asioista seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. Neuvontapuhelimessa päivystää koulutettu seksuaalineuvoja tai -terapeutti. Palvelua voivat hyödyntää myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiset, jotka kohtaavat työssään aihepiiriin liittyviä kysymyksiä.

 

Hivpoint/Miesten kesken turvallisesti www.hivpoint.fi www.miestenkesken.fi

Hivpoint ja Miesten kesken turvallisesti (MKT) -työ neuvoo kaikissa hiviin, aidsiin, turvaseksiin sekä miesten väliseen seksiin liittyvissä kysymyksissä. Hivpointin puhelinpäivystyksen neuvonta ja ajanvaraus palvelee numerossa 0207 465 705 maanantaista torstaisin klo 10–15.30.  Hivpointin työntekijöiden henk. koht. yhteystiedot löytyvät nettisivuiltamme: http://hivpoint.fi/hiv-point/yhteystiedot/

Voit lähettää MKT-työn työntekijöille nettineuvonnan kautta kysymyksiä. Työntekijät voit tavoittaa myös koodi.net -chatista keskiviikkoisin klo 13.30-14.30 ja klo 15.00-16.00 sekä joka kuun 1. lauantaina klo 19.30-21 ja 21.30-23.

 

Positiiviset ry www.positiiviset.fi

Positiiviset ry on vuonna 1989 perustettu hiv-tartunnan saaneiden ja heidän läheistensä vertaistuki- ja edunvalvontajärjestö sekä ainoa hiv-tartunnan saaneiden ja aidsia sairastavien potilasjärjestö Suomessa.  Tukikeskusteluissa sinulla on mahdollisuus kahdenkeskisiin keskusteluihin Positiiviset ry:n työntekijän kanssa. Voit keskustella joko puhelimitse tai sopia henkilökohtaisen tapaamisen.
Puh. (09) 692 5441 Malminkatu 24, 00100 Helsinki
aukioloajat 9–16, positiiviset@positiiviset.fi