nuortenpridepallot

 

Tule ja koe vuoden sateenkaarevin nuorten viikko Helsingissä!

Nuorten Pride on Helsinki Priden yhteydessä järjestettävä sateenkaareva tapahtumaviikko nuorille. Juhannuksen jälkeisellä viikolla nuorille on luvassa ohjelmaa keskustelutapahtumista, peli-illoista ja kesäretkistä päihteettömiin bileisiin, työpajoihin, ja leffailtoihin. Viikko huipentuu lauantaiseen Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan mahtavassa seurassa!

 

 

NUORTEN PRIDE 2017 -ohjelma

 

NUORTEN PRIDE HOUSE

Sateenkaarevaa tunnelmaa ja ohjelmaa 13-29 vuotiaille nuorille Kaapelitehtaalla Ruoholahdessa! Nuorten Pride House on auki maanantaista perjantaihin klo 14-20, Nuorten Pride Päätösbileet lauantaina klo 18-22. Nuorten Pride Housella on myös muuta tekemistä kuin ohjelmassa mainitut. Päivittäin vaihtuvat kädentaidolliset puuhat mm. korujen tekemistä, Pride-kulkue rekvisiitan valmistelua, kangaskassien tuunaamista. Lisäksi mahdollisuus vaikka vain hengailla ja pelailla ja vaikka mitä!

Pannuhalli ja Turbiinisali, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1

Tilat ovat esteettömät.

 

MAANANTAI 26.6.

 

16-17.30 MONIÄÄNINEN KIRKKO – VASTUULLINEN VAPAUS

Snellu on Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyönkeskus, joka tukee, neuvoo ja auttaa, nuoria ja heidän perheitään elämän eri taitekohdissa. Raamatusta, kristinuskosta ja näiden näkemyksistä on monia erilaisia kokemuksia. Tule kuulemaan ja keskustelemaan näistä asioista ja nuorten kirjaamista kysymyksistä turvallisessa ympäristössä. Samalla kohtaat samoista asioista kiinnostuneita nuoria ja sateenkaarevia kirkon työntekijöitä.  

Järj. Vantaan ja Helsingin seurakuntayhtymät, Malmin seurakunta

Erityisnuorisotyön keskus Snellu, 2. Linja 8, Maksuton. Kieli suomi. Ei esteetön.

 

18-20 NUORTEN PRIDE AVAJAISET

Vanhan Kaapelitehtaan kymmeniä metrejä korkea hallitila muuntautuu Nuorten Pride -viikon pääkallopaikaksi! Tule tutustumaan Nuorten Priden ohjelmaan ja ihmisiin sekä katsastamaan Pannuhallin tilaa,  tarjolla mehua, keksejä ja hyvää seuraa!

Pannuhalli, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1

 

TIISTAI 27.6.

 

12-16 NORMEJA RIKKOVAT URATARINAT 

Mietityttääkö oma urapolku? Tule Ohjaamoon tutustumaan normeja rikkoviin ja sateenkaareviin uratarinoihin. Tarinoita kuullaan klo 13.30 alkaen. Kokeile oman esittelyvideon tekemistä ja tutustu kaupungin monipuolisiin työpaikkoihin. Ota kaveri mukaan ja tuunaa sateenkaariaiheiset pinssit, tai jaa meille oma unelmasi ja voit voittaa leffaliput. Tavattavissa myös Ohjaamon seksuaalineuvoja.

Ilmaista jäätelöä on jaossa nopeimmille, sillä paikalla on Unileverin jäätelöfillari kello 13 alkaen!

Järj. Ohjaamo Helsinki, helsinkirekry

Fredrikinkatu 48 Esteetön pääsy ja unisex-vessat. 15-29-vuotiaille. Suomi, englanti, ruotsi (puheenvuorot suomeksi).

 

14-16 JUUSO KEKKONEN: NORMI HOMO

Stand up -komiikkaa Juuso Kekkoselta. Shown jälkeen Kysy mitä vaan -osio, joka livestriimataan someen, jotta osallistuminen on mahdollinen myös niille, jotka eivät pääse paikan päälle.

Järj. Juuso Kekkonen

Pannuhalli, Kaapelitehdas

 

15-17 TURVALLISEN SEKSIN TYÖPAJA

Turvallisen seksin työpaja on tarkoitettu kaikille LHBTIQ-nuorille.

Järj.  Hivpoint ja Poikien talo

Poikien talo, Sörnäisten rantatie 31 A, 2. krs.

 

16-19 KYNSISTUDIO BLOOM WITH PRIDE!

Nuorten Exitin Sateenkaarikynsistudio ja musiikkivideojukebox

Sateenkaarikynsistudiossa on mahdollisuus valmistautua Pride-viikkoon lakkaamalla kynnet sateenkaarivärein. Tarjolla on erilaisia lakkoja, joilla nuoret voivat joko itse laittaa kyntensä tai pyytää tapahtumassa olevia vapaaehtoisia lakkaamaan kyntensä. Kynsien lakkailun lomassa on mahdollisuus jutella turvallisten aikuisten kanssa muun muassa itsensä ilmaisemisesta ja oikeudesta omiin rajoihin. Kynsistudion ohella nuoret voivat katsella Pride-viikolle valitsemiamme musavideoita ja toivoa itse (jukeboxin tapaan) haluamiaan musavideoita. Tarjolla on myös pientä purtavaa. Tämä on loistava paikka virittäytyä Pride-tunnelmaan hyvässä seurassa!

Järj. Nuorten Exit

Pannuhalli, Kaapelitehdas

 

16-22 GAYMERS’ NIGHT 

Avoin peli-ilta 16–25-vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville ja heidän ystävilleen.Toiminta on suunnattu peliharrastajille. Laitteet ja pelit monipuoliseen PC-, konsoli- ja lautapelaamiseen, yksin ja yhdessä. Vapaa pääsy pitkin iltaa. Smash-turnaus klo 18:00 Super Smash Bros. WiiU singles. Ilmoittautuminen paikan päällä.

Järj. Annina, Lana, Mathias, Pasilan nuorisotalo & HeSeta

Pasilan nuorisotalo, Pasilanraitio 6 Esteetön ovi, muttei WC, suomi-englanti-ruotsi.

 

17-19 VIHREÄ SATEENKAARIKÄVELY

Tule tutustumaan pääkaupungin lhbtiq-maantieteeseen. Kaupunkikävelyn aikana kuulet tarinoita Helsingin värikkäästä lhbtiq-historiasta ja näet tutut paikat uusin silmin. Oppaana toimii seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tutkimuksen pioneeri Kati Mustola.

Järj. Helsingin Vihreät Nuoret ja opintokeskus Visio

Kävely starttaa Mannerheimin patsaalta Kiasman edestä ja kestää n. 2 tuntia.

Rankkasateen sattuessa tapahtuma pidetään sisätiloissa Vihreiden puoluetoimistolla osoitteessa Fredrikinkatu 33 A, 2. krs.

 

18-20 NUORTEN TAPAAMINEN TRANSTUKIPISTEELLÄ

Nuorten tapaaminen transihmisille, intersukupuolisille, sukupuolettomille, sukupuolikapinallisille tai sukupuoltaan pohtiville noin 14–22-vuotiaille nuorille. Tarjolla hyvää seuraa turvallisessa tilassa. Periaatteina luottamuksellisuus, itsemäärittely- ja itsemäärittelemättömyysoikeus, oikeus käyttää haluamaansa nimeä ja oikeus kertoa itsestään vain sen verran kuin haluaa. Keskustelua luotsaavat Transtukipisteen Kuura, Snellun Lennu ja Tiina sekä nuoret vapaaehtoiset.

Maksuton. Kieli suomi. Rakennukseen pääsee pyörätuolilla, mutta ulko-ovi on raskas. Hissi ja inva-wc. Palveluskoiran voi ottaa mukaan.

Järj. Transtukipiste

Transtukipiste, Pasilanraitio 5, 2. Krs

 

KESKIVIIKKO 28.6.

 

12-16 NORMEJA RIKKOVAT URATARINAT 

Mietityttääkö oma urapolku? Tule Ohjaamoon tutustumaan normeja rikkoviin ja sateenkaareviin uratarinoihin. Tarinoita kuullaan klo 13.30 alkaen. Kokeile oman esittelyvideon tekemistä ja tutustu kaupungin monipuolisiin työpaikkoihin. Ota kaveri mukaan ja tuunaa sateenkaariaiheiset pinssit, tai jaa meille oma unelmasi ja voit voittaa leffaliput. Tavattavissa myös Ohjaamon seksuaalineuvoja.

Ilmaista jäätelöä on jaossa nopeimmille, sillä paikalla on Unileverin jäätelöfillari kello 13 alkaen!

Järj. Ohjaamo Helsinki, helsinkirekry

Fredrikinkatu 48  Esteetön pääsy ja unisex-vessat. 15-29 -vuotiaille. Suomi, englanti, ruotsi (puheenvuorot suomeksi).

 

13-16 PYÖRÄRETKI

Tule mukaan tutustumaan Helsingin sateenkaarevaan historiaan. Paikallistamme mm. “homopesän” 1960-luvulta ja tapaamme Setan perustajajäsenen, joka kertoo millaista oli olla nuori, kun homous oli rikollista. Oma polkupyörä mukaan.

Järj. Poikien talo

Lähtö Poikien Talon edestä Sörnäisten rantatie 31 A klo 13.

 

14-17 RETKI SUOMENLINNAN

Lautta vie Nuorten Pride -väen Suomenlinnan jylhiin ja historiallisiin maisemiin. Suomenlinnassa pikniköidään ja pelataan leppoisia ulkopelejä. Säävaraus, huonolla säällä retki suunnataan Nuorten Pride Houseen Kaapelitehtaalle. Kokoontuminen Kauppatorin lippukioskilla klo 14.

Järj. HeSeta ry

Lippukioski, Kauppatori, Ei täysin esteetön

 

16-18 HLBTI-VERKOSTON KANSANEDUSTAJIEN KYSELYTUNTI

Eduskunnan hlbti-verkoston kansanedustajat keskustelevat ajankohtaisista hlbti-aiheista ja vastaavat kansalaisten kysymyksiin. Aiheina mm. lhbtiq-turvapaikanhakijoiden tilanne, perhelainsäädäntö ja translaki.

Maksuton. Kieli suomi. Yleisö voi esittää kysymyksiä myös muilla kielillä.

Nuorten Pride House on tämän ohjelman ajan avoinna myös aikuisväestölle.

Järj. Eduskunnan hlbti-verkosto

Nuorten Pride House,  Pannuhalli, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1

 

16-22 GAYMERS’ NIGHT

Avoin peli-ilta 16–25-vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville ja heidän ystävilleen.Toiminta on suunnattu peliharrastajille. Laitteet ja pelit monipuoliseen PC-, konsoli- ja lautapelaamiseen, yksin ja yhdessä. Vapaa pääsy pitkin iltaa. Overwatch-turnaus klo 18:00. Kaksi sarjaa: competitive-pelaajat ja aloittelijat. Ilmoittautuminen paikan päällä.

Järj. Annina, Lana, Mathias, Pasilan nuorisotalo & HeSeta

 

17-20 #MÄKIPELAAN -TAPAHTUMA

Millä tavoin sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus on huomioitu digitaalisissa peleissä? Miten pelien sukupuoliroolit vaikuttavat omaan pelaamiseen? Miten suojelen omaa yksityisyyttäni? Mitä teen, jos joku kiusaa ja syrjii pelissä? Vieraina pelistriimissä LHBTIQ-aktiivi Petteri Keränen ja pelisuunnittelija Eevi Korhonen (Remedy) ja monia muita! Tule kuulemaan ja keskustelemaan! Ota kantaa tai avarra näkemystäsi!

Tarjolla on lisäksi herkullista syötävää, juotavaa ja paljon tekemistä pihapelaamisesta VR-laseihin. Tapahtumasta lähetetään myös Twitch-stream verkkonuoristotalo Netarin –kanavalla klo 17.30-20. Voit siis osallistua tapahtumaan myös virtuaalisesti netin kautta, vaikka et pääsisikään fyysisesti paikalle. Tule siis ihmeessä seuraamaan striimiä ja heittämään chattiin kysymyksiä vieraille! Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille nuorille.

Järj. Pelastakaa Lapset ry, verkkonuorisotalo Netari, Töölön kirjasto ja Ehyt ry

Töölön kirjasto, Topeliuksenkatu 6

 

18.30-20 SATEENKAAREVA NUORISOTILA & TOIMINTA HELSINGISSÄ -KESKUSTELU

HeSeta on järjestänyt sateenkaarevia nuorten ryhmiä ja iltoja jo 90-luvun alusta. Toiminta HeSetalla ja pääkaupunkiseudulla on laajentunut erityisesti viime vuosina, kun kaupungit ovat vahvistaneet tukeaan HeSetan työlle kuin aloittaneet itsekin sateenkaarevan nuorisotoiminnan.

Talvella 2014 yhteistyössä HeSetan kanssa Espoon kaupungin nuorisopalvelu aloitti sateenkaarevan nuorisotila Kirjavan pilotoinnin. 2015 Vantaa aloitti sateenkaarevat nuorten illat, joita järjestetään nyt viikottain Tikkurilan Tonttulassa. Helsingissä on viime vuodet toiminut yhteistyössä HeSetan kanssa  perustettu Gaymers’ Night sekä ruotsinkielinen UngPride-ryhmä, mutta lisää tiloja ja toimintaa Helsinkiin kaivataan kovasti! Tule mukaan kuulemaan siitä mitä on tehty ja yhdessä visioimaan suuntaa Helsingissä tehtävään

Pannuhalli, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1

 

TORSTAI 29.6.                                 

 

14-17 MITÄ SULLE OIS PITÄNYT KERTOA AIKAISEMMIN?

Väestöliitto on jälleen mukana Nuorten Pridessa! #mulleoispitänytkertoa -työpajassa haluamme selvittää, mitä asioita nuorten identiteetin, seksuaalisuuden ja itsenäistymisen tueksi kannattaisi kertoa aikaisemmin, hyssyttelemättä.

Ohjelma alkaa klo 14 avoimella teemaan virittävällä keskustelutilaisuudella. Klo 15 eteenpäin työpajassa kerätään kasaan vanhemmille, kasvattajille ja päättäjille suunnattu kollaasi vinkeistä siitä, mitä #mulleoispitänytkertoa, jotta jatkossa lasten ja nuorten olisi rennompaa olla riippumatta sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, toimintakyvystä taikka etnisestä, kulttuurisesta ja vakaumuksellisesta taustasta.

Järj. Väestöliitto

Pannuhalli, Kaapelitehdas

 

16-20 VAMOS KINO

Vamosnuoret pystyttävät Nuorten Pride-viikon kunniaksi Kaapelitehtaan Turbiinisaliin Vamos Kinon. Illan elokuvana katsotaan Tom of Finland ja elokuvan jälkeen n. kello 18.30 käydään paneelikeskustelu, jonka teemana on vapaus olla oma itsensä.  Panelisteina Aro Mielonen, Laura Eklund Nhaga ja Ella Kousa. Vapaa pääsy.

Järj. Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos

Turbiinisali, Kaapelitehdas

 

16-10 GAYMERS’ NIGHT + LANIT

Avoin peli-ilta 16–25-vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville ja heidän ystävilleen.Toiminta on suunnattu peliharrastajille. Laitteet ja pelit monipuoliseen PC-, konsoli- ja lautapelaamiseen, yksin ja yhdessä. Vapaa pääsy pitkin iltaa. Tekken 7 -turnaus klo 18:00, ilmoittautuminen paikan päällä.

Lanit päättyvät perjantai-aamuna klo 10:00. Ilmoittautuminen ja lisätiedot paikan päällä. Alaikäiset huoltajan luvalla, omat eväät.

Järj. Annina, Lana, Mathias, Pasilan nuorisotalo & HeSeta

Pasilan nuorisotalo, Pasilanraitio 6

Esteetön ovi, muttei WC, suomi-englanti-ruotsi

 

17-19 HEMMOTTELU- JA HYVINVOINTIHETKI

Pistäydy rauhoittumassa tai viivy pidempi hetki, tuu tekemään kasvonaamio ja auta vaikka kaveria letittämään hiukset.

Järj. Helsingin Tyttöjen Talo

HeSetan ryhmätila, Kaapelitehdas, C-rappu, 4. kerros

 

14-19 SALAKAHVILA & YKSISARVISEN KAKKAKIKKAREIDEN LEIPOMISTALKOOT!

Tervetuloa tutustumaan Kohtauksen Kaupunkiolohuoneeseen & viettämään aikaa virvokkeiden, pikkuleipien muotoilun,  lautapelien pelaamisen, musisoinnin & vapaamuotoisen hengailun merkeissä. Maksuton meininki! K-18. www.kohtaus.infoJärj. Kohtaus ry

Inarintie 35

 

PERJANTAI 30.6.    

                                  

12-18 PAPERIHAHMON PÄIVITYS -TYÖPAJA, ATELJEE.

Non-stop työpajassa inspiroidutaan voguing tanssin merkeissä ja sateenkaaren väreissä. Suunnittele paperihahmolle oma asu erilaisia materiaaleja käyttämällä. Historia on tässä! Klo 16 Toisin silmin –opastus. Miltä erilaisuus ja samanlaisuus näyttivät ennen, ja miltä se näyttävät nyt? Mitä erilaisuus ja samanlaisuus merkitsevät sateenkaariväelle tänä päivänä ja silloin ennen muinoin? Tule pohtimaan näitä ja muitakin kysymyksiä nuorille suunnatulle queer-opastukselle Kansallismuseon Julkinen ja kätketty Suomi -näyttelyyn. Näyttelyssä on lisäksi valokuvainstallaatio nykypäivän Suomesta otsikolla “Minkä kuvan haluaisit lähettää sadan vuoden päähän?”. Installaatioon voi osallistua kuka tahansa lähettämällä kuvia Instagramissa häshtägillä #Finland2117. Molempiin tilaisuuksiin vapaa sisäänpääsy.

Järj. Kansallismuseo

Kansallismuseo, Mannerheimintie 34

 

13-16 NUORTEN PRIDE PIKNIK

Tervetuloa viihtymään piknikille! Pääset tutustumaan toisiin sateenkaarinuoriin sekä Setan nuorisotoimikunnan jäseniin. Luvassa on mm. musiikkia, vapaata hengausta, keskustelua, normit nurin! -mölkkyä sekä vapaus ja vastuu -aiheinen runotyöpaja halukkaille. Nuorisotoimikunta tarjoaa pientä purtavaa ja juotavaa.

Runotyöpaja: Vapaan sanan voima – vastuullisesti
Työpajassa pääset rustailemaan runoja “vapaus ja vastuu” teeman ympäriltä. Voit testata runon luomista runokoneen avulla tai voit kirjoittaa runosi perinteisesti. Runous ei ole pelkkää ikäihmisten jorinaa, vaan moderni runous voi myös ottaa kantaa jopa päivän politiikkaan! Ohjaajana työpajassa toimii Miska Karhu Setan nuorisotoimikunnasta.
Varaudu omalla viltillä!
Tapahtuma on päihteetön.

Järj. Setan nuorisotoimikunta

Tokoinranta. (Löydät meidät puistosta läheltä Café Pirittaa, jonka osoite on Eläintarhantie 12) Sateen sattuessa siirrymme Snellun tiloihin: Toinen Linja 8

 

16-18 SNELLUN SUKUPUOLELTA MONINAISTEN NUORTEN OLOILTA

Vapaamuotoinen tapaaminen transihmisille, intersukupuolisille, muunsukupuolisille, sukupuolettomille, sukupuolikapinallisille tai muuten vaan sukupuoltaan pohtiville noin 14-22 -vuotiaille nuorille. Tarjolla hyvää seuraa 1800-luvun tunnelmallisessa vanhassa puutalossa turvallisessa ilmapiirissä. Tule viettämään aikaa toisten nuorten kanssa, mukana Snellun nuorisotyöntekijöitä ja pientä purtavaa tarjolla. Periaatteina luottamuksellisuus, itsemäärittely- ja itsemäärittelemättömyys oikeus, oikeus käyttää haluamaansa nimeä ja oikeus kertoa itsestään vain sen verran kuin haluaa.

Järj. Snellu (Hgin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyö)

Toinen linja 8 (sisäpihalta sisään)

 

18-21 NUORTEN AIKUISTEN DOKKARI-ILTA 

Dokkari-ilta! Kohtauksen Kaupunkiolohuoneessa esitetään Jack in the land of Transpinays -dokumentti (2015), jossa tutustutaan transnaisten asemaan & elämään Filippiineillä. Leffan tekijät Jaakko Jaskari & Charlese Saballe ovat paikalla kertomassa leffan teosta & alustamassa jälkikeskustelua sen synnyttämistä ajatuksista. Free entry, K-18.

Järj. Kohtaus ry

Inarintie 35, Vallilla

 

LAUANTAI 1.7.                                                   

 

12-18 HELSINKI PRIDE KULKUE JA PUISTOJUHLA

Marssitaan yhdessä Nuorten Pride-blokissa kulkueen alkupäässä kohti Kaivopuiston Puistojuhlaa!

 

18-22 NUORTEN PRIDE PÄÄTÖSBILEET

Nuorten Priden päätösbileet vietetään Nuorten Pride Housessa Kaapelitehtaan Pannuhallilla! Illalle on luvassa ohjelmaa ja esityksiä, mukana mm. Stand up legenda Jamie McDonald <3 Vogue tanssijat Amanda & Ofimja <3 Glitternisti <3 Pariakropaatturit Pihla ja Marjukka <3

Illan aikana mahdollisuus vaihtaa ja koota kokemuksia viikosta sekä suunnitella tulevia sateenkaarevia kohtaamisia!

Pannuhalli, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1

 

SUNNUNTAI 2.7.

16-21 GAYMERS’ NIGHT 

 

Avoin peli-ilta 16–25-vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville ja heidän ystävilleen. Toiminta on suunnattu peliharrastajille. Laitteet ja pelit monipuoliseen PC-, konsoli- ja lautapelaamiseen, yksin ja yhdessä. Vapaa pääsy pitkin iltaa. Gaymers’ Night kuten joka sunnuntai läpi kesän ja syksyn.

Järj. Annina, Lana, Mathias, Pasilan nuorisotalo & HeSeta

Pasilan nuorisotalo, Pasilanraitio 6 Esteetön ovi, muttei WC, suomi-englanti-ruotsi.

 

 

Tuoreimmat uutiset ja infot Facebookissa Nuorten Pride ja Instagramissa @nuortenpride.