Tukea & neuvoja

Sinuiksi_banneri_250x250 (1)

Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi tarjoaa tukea seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Voit soittaa numeroon 044 300 2355 maanantaisin ja torstaisin klo 19-21. Hankkeen kotisivulta voit puolestaan lähettää verkon kautta kysymyksen vastattavaksi koska tahansa, sekä lukea muita kysymyksiä ja vastauksia. Verkkosivulta löydät myös tietoa sinuiksi-chatista!

Sateenkaarichat on HeSetan ja E-talon yhteistyössä aloittama chat, joka on auki joka toinen viikko torstaisin klo 17-19. E-talon kotisivulta löydät chatin, aukioloajat sekä muuta tietoa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuteen liittyen.

 

HeSetan suunnittelija

HeSetan suunnittelija Aaroon voit ottaa luottamuksellisesti yhteyttä pohtiessasi henkilökohtaisia asioita, keskustellaksesi vaikka siitä kuinka “tulla kaapista” läheisille, tai jos sinua kiinnostaa HeSetan toiminta ja muihin nuoriin tutustuminen avoimessa ja sateenkaarevassa ilmapiirissä. Voit ottaa yhteyttä jutellaksesi mistä tahansa asiasta luottamuksellisesti; usein asioista puhuminen tuo uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia. HeSetalla on hyvät verkostot sateenkaarevan toiminnan ja avun piiriin. Suunnittelijan kautta voi kysyä myös vierailijoita ja koulutuksia kouluille, nuorisotaloille tai muihin nuorten tapahtumiin.

Suunnittelijan tavoittaa puhelimitse numerosta 045-1210026, puhelinajat ti 10-12 tai sähköpostilla aaro(at)heseta.fi. Suunnittelijan kautta voi tilata myös vierailijoita kouluille, nuorisotaloille tai muihin nuorten tapahtumiin.

 

Alta löydät HeSetan yhteistyökumppaneita ja muita toimijoita, joita voimme suositella tilanteeseen, jossa luotettavan ulkopuolisen keskusteluapu ja ammatillinen osaaminen voisi olla sinulle hyödyksi:

 

Transtukipiste www.transtukipiste.fi

Transtukipiste tuottaa psykososiaalisia tukipalveluja transihmisille ja heidän läheisilleen sekä toimii sukupuolen monimuotoisuuden asiantuntijana. Palvelut on tarkoitettu kaiken ikäisille sukupuolivähemmistöön kuuluville, sukupuoltaan pohtiville ja heidän läheisilleen. Transtukipiste tarjoaa sekä maksutonta ammatillista keskusteluapua että vertaistukea.

Yhteystiedot: Pasilanraitio 5 00240 Helsinki

Maarit Huuska , Transtukipisteen johtava sosiaalityöntekijä, puh. 050 913 3278, sähköposti: maarit.huuska[at]seta.fi

Eepu Autere, Transtukipisteen sosiaalipsykologi, puh. 050 303 1522 (to 15.15-17), sähköposti: eepu.autere[at]seta.fi

Miska Salakka, Transtukipisteen palveluohjaaja, puh 050 371 68 99 (ke klo 14-16), sähköposti: miska.salakka[at]seta.fi

Poikien Talo www.poikientalo.fi

Poikien Talo on turvallinen tila sinulle, 10-28 -vuotias poika ja nuori mies. Voit tulla juttelemaan meille ihan mistä tahansa asiasta, joka mietityttää sinua. Poikien Talossa sinua kuunnellaan ja voit pohtia omaan elämääsi liittyviä asioita yhdessä luotettavan aikuisen kanssa. Kaikki työntekijämme ovat miehiä ja meillä on vaitiolovelvollisuus.Poikien Talo on syrjintä- ja kiusaamisvapaa alue. Poikien Talolla kohdellaan kaikkia yhdenvertaisesti ja kunnioittavasti riippumatta kulttuurisesta, etnisestä ja sosiaalisesta taustasta, uskonnosta, mielipiteestä, seksuaalisesta suuntautumisesta, terveydentilasta ja vammaisuudesta/vammattomuudesta

Tyttöjen Talo www.tyttojentalo.fi

Olemme täällä juuri sinua varten 10-28-vuotias tyttö tai nuori nainen. Löydät varmasti juuri sinulle sopivia juttuja, puuhastelua, tukea ja apua vaikeuksiin ja pohdintoihin. Mahdollisuuksia osallistua Tyttöjen Talon toimintaa on monia. Voit tulla paikanpäälle, astua ovesta sisään, rauhoittua kaikesta hälinästä ja nauttia tunnelmasta.

Voit oleilla, osallistua erilaisiin ryhmiin, tutustua talon aikuisten ja tyttöjen kanssa tai viettää hetken vain itsellesi. Valitse mitä Tyttöjen Talo voi juuri sinulle tarjota. Kuuntelemme sinua ja vaihdamme mielellämme kokemuksia, ajatuksia tyttöydestä, naiseudesta, elämästä ja kaikista ihmetyksistä maan ja taivaan välillä. Täällä on mahdollisuus kohdata kaiken ikäisiä, näköisiä, monenlaisia tyttöjä ja naisia. Täällä voit olla juuri sinä ja sinulle on tilaa pohtia kuka olet.

SOS-kriisikeskus www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/

Nopeaa kriisiapua ja varhaiskuntoutumista, matalan kynnyksen apua: mm. neuvontaa ja ohjausta, psykososiaalista tukea, ryhmätoimintaa. Lähtökohta on asiakkaan kokema kriisi tai vaikea elämäntilanne. Yhteyttä voi ottaa nimettömästi ja ilman lähetettä. Yhteystiedot: Valtakunnallinen kriisipuhelin: 01019 5202. Kriisivastaanotto (09) 4135 0510.

Crisis service for foreigners (09) 4135 0501

Varhaiskuntoutus, kurssit ja ryhmät (09) 61551 706, sähköposti: kuntoutus[at]mielenterveysseura.fi

SOS-kriisikeskuksen toimisto (09) 4135 0510. Os. Maistraatinportti 4 A, 4. Krs, 00240 Helsinki

Tukinet www.tukinet.fi

Netissä toimiva kriisikeskus. Maksutonta henkilökohtaista tukea, erilaisia keskusteluryhmiä ja tietoa.

Etelän-SYLI ry www.etelansyli.fi

Tietoa, neuvontaa ja vertaistukea syömishäiriötä sairastaville ja heidän läheisilleen. Vertaistukiryhmiä, luentoja, virkistystoimintaa, tukea sekä puhelimitse että sähköpostitse. Yhteystiedot: info[at]etelansyli.fi,

Nuorten Turvatalo www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta

Annamme apua ja tukea kaikenlaisissa pulma- ja kriisitilanteissa. Nuorten turvatalot ovat avoinna joka päivä illasta aamuun. Nuorten turvatalot on tarkoitettu 12-19-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen. Nuorten turvatalolta löytyy aina puolueeton aikuinen, jolle voit puhua mikäli asiasi eivät tunnu olevan parhain päin. Tarvittaessa voimme tarjota myös väliaikaisen yöpymispaikan. Nuorten turvatalojen palvelut ovat ilmaisia. Nuori tai perhe voi hakeutua tai soittaa  turvataloon ilman lähetettä ja ajanvarausta talojen aukioloaikoina. Arkisin Nuorten turvatalon työntekijän tavoittaa puhelimitse myös päiväaikaan. Yhteystiedot löydät sivuilta alempaa. Olet tervetullut Nuorten turvataloon!