Nuorten toimintaa

roller-coaster-1209490__340

HeSetan nuorten toiminta on avointa kaikille nuorille. Mukaan voit tulla ilman ilmoittautumista eikä aktiivinenkaan osallistuminenkaan vaadi HeSetan jäsenyyttä. Alla on listattuna HeSetan sateenkaarevan nuorisotoiminnan lisäksi myös muita pääkaupunkiseudun tapahtumia ja tapaamisia.

Tervetuloa mukaan!

 

HeSetan nuorten viikko-ohjelma:

Happi Priden keskiviikot

Happi Priden keskiviikot on tapaamis- ja oleskelupaikka 13-22 -vuotiaille nuorille, moninaisuus mielessä ja itsemäärittelyä tai -määrittelemättömyyttä kunnioittaen. Keskiviikkoisin tapaamme klo 17-20, Nuorten toimintakeskus Hapen neljännessä kerroksessa olevassa nuorten sateenkaarevassa tilassa (jonka nimi julkaistaan pian). Tapaamisessa voit nauttia kupillisen kahvia tai teetä, nauttia tarjoiluista, tehdä läksyjä, osallistua ohjattuun toimintaan, jutella tuttujen kanssa ja tutustua uusiin ihmisiin<3

Ohjelmaa ja sisältöä kehitetään yhdessä nuorten ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa. Vierailijoita, teemailtoja ja tapahtumia järjestetään toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan.

 

Illat

HeSetan nuorten illat ovat vapaamuotoisia ja illan kulkua ohjaa HeSetan vapaaehtoiset ja työntekijät. Nuorten illoissa ei tarvitse sanoa mitään mikäli ei halua, osallistua voi itselleen sopivalla tavalla. Tapana on pitää esittäytymis- ja kuulumiskierros iltojen alussa, jolloin jokainen voi kertoa itsestään muutamalla sanalla. Rennon oleskelun ohella keskustellaan ajankohtaisista asioista, viikon tapahtumista tai jostain nuoria koskevasta asiasta. Illoissa on vaihtelevat sisällöt. Syksyn kerroille on suunnitelmissa teemalliset keskustelut, toiminnalliset harjoitteet, vierailjoita sekä mahdolisesti leffoja.

Tapaamisiin osallistuu eri-ikäisiä nuoria monenlaisilla eri elämänkokemuksilla, joten keskusteluista saa usein uusia näkökulmia, neuvoja ja vinkkejä mieltä askarruttaviin asioihin.

Syksyllä 2017 HeSetan Nuorten illat kokoontuu  Nuorten toimintakeskus Hapen tiloissa Sörnäistenrantatie 31, 4. kerros. Oven pielessä on summeri jossa sateenkaari lipun värit. Sitä soittamalla pääset sisään ovien ollessa lukittuna.

– joka toinen viikko (parittomat viikot) vietetään Nuorten ilta 13-17 -vuotiaille lauantaina klo 17-20, katso päivämäärä tapahtumakalenterista

–  jokatoinen viikko (parilliset viikot) nuorten aikuisten illat 18-29-vuotiaille lauantaina klo 18-21, katso päivämäärä tapahtumakalenterista

 

Gaymers’ Night  

Gaymers’ Night on avoin peli-ilta 16–25-vuotiaille seksuaali ja sukupuolivähemmistöön kuuluville ja heidän ystävilleen. Illoissa pelataan PC-, konsoli- sekä lautapelejä. Iltojen aikana keskitytään omatoimiseen pelaamiseen yksin tai yhdessä, sateenkaarevassa seurassa. Pasilan nuorisotalolta löytyy pc-koneita joihin on valmiiksi asennettu laaja kirjo pelejä. Lisäksi konsoleita ja lautapelejä monipuolisella pelivalikoimalla. Mukaan pelailemaan voi tulla milloin vain pitkin iltaa. Soita ovikelloa kun saavut paikalle. Iltoja pyörittävät vapaaehtoiset nuoret. Seuraa meitä Instagramissa @gaymersnight. Joka sunnuntai Pasilan nuorisotalolla (Pasilanraitio 6) klo 16-21.

 

Sateenkaarevaa toimintaa pääkaupunkiseudulla:

Espoon nuorisotila Kirjava

Kirjava on sateenkaareville nuorille suunnattu oma nuorisotila Espoon Leppävaarassa (Lintuvaarantie 2, 4 krs). Nuorisotila Kirjava on avoinna kaikille 13-29 -vuotiaille nuorille tiistaisin klo 18-21 ja lauantaisin kello 16:15-22. Iltojen aikana paikalla on Espoon nuorisopalveluiden nuorisotyöntekijöitä sekä vapaaehtoisia tukinuoria. Ajankohtaiset tiedot illoista ja tapahtumista löytdät Kirjavan fb-sivulta.

Vantaan Sateenakaarevat illat

Vantaan Tikkurilassa järjestetään sateenkaarevia nuorten iltoja 13-25 -vuotiaille nuorille joka torstai klo 17-20. Tapaamispaikkana on nuorisotila Tonttula osoitteessa Ratatie 2. Iltoja ohjaavat Vantaan kaupungin erityisnuorisotyöntekijät. Rennon oleskelun, pelailun, kokkailun ja leffailtojen lisäksi nuorten illoissa keskustellaan nuorille tärkeistä aiheista. Nuorten illoissa ei kuitenkaan tarvitse sanoa mitään mikäli ei halua, osallistua voi itselleen sopivalla tavalla. Ajankohtaisimmat tiedot löytyvät ryhmän fb-sivulta.

Sateenkaarevat tapaamiset Hyvinkäällä

Hyvinkäällä kokoontuu tiistaisin 16-20 -vuotiaille sateenkaareville nuorille tarkoitettu ryhmä klo 16.00-17.30 nuorisotalo Sillassa (Solbonkatu 1). Ajankohtaisimmat tiedot löytyvät ryhmän fb-sivulta.

HBTIQ-ungdomsgruppen i Helsingfors

Vi träffas i Luckans övre våning, Simonsgatan 8 i Helsingfors, om inget annat kommit överens. Gruppen består av ca 10 personer så alla nya är varmt välkomna med! Vill du veta mer maila kontaktperson nicole.stambej(at)hel.fi eller ring henne på 040 662 3913. Nicole arbetar på Helsingfors stads ungdomscentral. Per mail får du veta kommande träfftider.

Sukupuoleltaan moninaisten ja sukupuoltaan pohtivien nuorten ryhmä

Transtukipisteen ja Snellun nuorten ryhmä on tarkoitettu 16-22 -vuotiaille sukupuoleltaan moninaisille ja sukupuoltaan pohtiville nuorille. Ryhmä kokoontuu Trasntukipisteellä kerran kuussa sunnuntaisin klo 14-17  ja Snellussa kerran kuussa maanantainsin klo 18-20. Nuorten ryhmä on avoin ryhmä, johon voi tulla myös kesken vuoden ilman erillistä ilmoittautumista. Keskusteluteemat ja ryhmän toteuttamistavat vaihtelevat ryhmäläisten toiveiden mukaan. Ryhmän periaatteisiin kuuluvat luottamuksellisuus, itsemäärittely- ja itsemäärittelemättömyysoikeus ja kunnioittaminen. Ryhmää ohjaavat Transtukipisteen Eepuii, Snellun Lennu ja vertaisohjaajat. Jos sinulla on kysyttävää ryhmästä tai haluat rohkaisua ensimmäiseen käyntiin, meilaa eepu.autere(at)seta.fi tai soita Eepuiille 050 303 1522 (puhelinaika keskiviikkoisin 14-16). Lisätietoja voit myös kysyä Lennulta leena.korhonen(at)evl.fi 050 383 9419. Ryhmän tapaamisajankohdat löydät Transtukipisteen tapahtumakalenterista.